Program NON STOP 24/7

AJUTOR DE DECES 2024 AJUTOR DE INMORMANTARE 2024

Ajutorului de deces se acordă pentru o singură persoană care dovedește cu acte chetuielile survenite cu decesul unei persoane care poate fi o ruda de gradul I a persoanei decedate ( ex. sot, sotie). Serviciile funerare au fost efectuate de catre noi, atunci firma noastra va intocmi si depune dosarul pentru ajutorul de deces – GRATUIT.
Ajutorul de deces se va primi in suma fixa – totala de 7.567 lei, indiferent de valoarea produselor si serviciilor achizitionate de la firma de servicii funerare. Ajutorul de deces se primeste doar daca persoana decedata a fost – angajat sau a fost pensionar.
Actele necesare pentru dosarul de ajutor de deces în funcție de calitatea decedatului sunt următoarele:

PENSIONARI

ACTE ALE PERSOANEI DECEDATE

∙ Certificat de deces – original + copie
∙ Cupon de pensie – original

ACTE ALE PERSOANEI CE VA RIDICA AJUTORUL

∙ Buletin / Carte de identitate
∙ Certificat de nastere
∙ Certificat de casatorie
∙ Contract de intretinere / Testament

ACTE OFERITE DE CATRE FUNERARE LUIGI

Cerere pentru ajutorul de deces
∙ Factura serviciilor funerare

ANGAJATI

ACTE ALE PERSOANEI DECEDATE

∙ Certificat de deces – original + copie
∙ Adeverinta de la locul de munca
∙ Adeverinta REVISAL
∙ Lichidarea la zi

ACTE ALE PERSOANEI CE VA RIDICA AJUTORUL

∙ Buletin / Carte de identitate
∙ Certificat de nastere
∙ Certificat de casatorie

ACTE OFERITE DE CATRE FUNERARE LUIGI

Cerere pentru ajutorul de deces
∙ Factura serviciilor funerare

NU A FOST ANGAJAT / PENSIONAR – POT BENEFICIA DE AJUTOR DE DECES ?

In acest caz ajutorul de deces nu se poate obține. Se poate obține doar 1/2 din ajutor, în cazul în care aparținătorul, este rudă de gradul I și acesta are calitatea de pensionar sau angajat. Valoare ajutor deces membru de familie: 3.784 lei

INDEMNIZATIE DE HANDICAP

Daca persoana decedata detine doar indemnizație de handicap trebuie să ținem cont că atunci nu se poate solicita ajutor de deces. Indemnizatia de handicap se acordă de obicei, cu o lună în urmă. La momentul decesului persoana care este rudă cu decedatul este îndreptățită să solicite primirea contravalorii cuponului de pe ultima lună a indemnizației de handicap. Va oferim sprijin pentru depunerea documentelor necesare pentru obtinerea indemnizatiei ce i se cuvine persoanei decedate pana la data inregistrata a decesului – conform certificat deces.

PENSIE DE URMAS

SOTUL / SOTIA SUPRAVIETUITOR

Dosarul pentru pensia de urmaș se întocmește atunci când 1/2 din pensia celui decedat este mai mare decât pensia soției sau soțului supraviețuitor. Sotul sau sotia supravietuitoare va renunta la pensia acestuia si va alege 1/2 din pensia persoanei decedate

FIU SAU FIICA – MAXIM DE 26 DE ANI

În cazul în care există copii minori ai părintelui decedat beneficiază de pensie de orfan sau copilul care face studii până la vârsta de 26 de ani. In acest caz daca este intre varsta de 16 ani – 26 ani va fi nevoie si de o diploma care sa ateste ca este la studii.

Pompe funebre complete Oradea 24/7 – AJUTOR DE DECES

Apeleaza - 0753.661.704