Program NON STOP 24/7

CE INSEAMNA INCINERAREA UMANA?

Ce reprezinta Crematoriul Uman?
Crematoriul uman este acea unitate specializata in arderea corpurilor umane.Cand a fost infiintat in Romania primul crematoriu uman? Istoria spune ca primul crematoriu uman si-a inceput functionarea la Bucuresti in data de 7 martie 1923 si a purtat numele de Societatea Romana de Incinerare Cenusa. Care este cadrul legislativ in Romania cu privire la incinerare? In Romania, precum si in alte state ale lumii incinerarea este privita din punct de vedere legislativ precum inhumarea si ramane la decizia fiecarui cetatean metoda aleasa. Conform legii – Noul Cod Civil actualizat 2018 – Legea 287/2009, cap. II, sectiunea 4, art. 80 avem urmatoarele aspecte:
● Orice persoana isi poate determina felul propriilor funeralii si poate dispune cu privire la corpul sau dupa moarte. In cazul in care sunt lipsiti de capacitate de exercitiu sau capacitatea de exercitiu este restransa, atunci este necesar consimtamantul parintilor sau, dupa caz, al unui tutore.
● Daca exista o optiune clar exprimata a persoanei decedate, se va respecta.
● Daca nu exista o optiune exprimata a persoanei decedate se va respecta in urmatoarea ordine vointa: sotului sau sotiei, parintilor, copiilor, rudelor pana la al patrulea grad inclusiv, legatarilor universali sau cu titlu universal ori la dispozitia primarului comunei, orasului, municipiului sau al sectorului muunicipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala a avut loc decesul. In toate cazurile se va tine cont si de apartenenta confesionala a persoanei decedate.

Unde se depoziteaza cenusa provenita din urma incinerarii?
Cenusa este depozitata intr-o urna care este inmanata familiei, care va decide ce va face cu ea, fie o va pastra acasa, fie in spatii special amenajate, in orasele in care exista sau altele.

Apeleaza - 0753.661.704